Likes en views

 

Wanneer je goede content op Instagram plaatst zul je waarschijnlijk veel views behalen op je posts. Daarnaast kunnen mensen je post een like geven en sommige kijkers zullen zelfs hun mening over jou post geven door een reactie te plaatsen. Deze statistieken zijn belangrijk voor de groei van je TikTok account maar wat is nou precies het verschil tussen deze factoren? In deze blog leggen wij van Social Gram je alles uit over views, likes en reacties.

 

Het hebben van veel volgers is natuurlijk geweldig maar aan het einde van de dag gaat het erom hoe actief je volgers zijn. Ontvang je veel likes en positieve reacties dan betekent dit dat mensen het vaak met je eens zijn en je content leuk vinden. Het hebben van actieve volgers biedt vooral veel mogelijkheden voor bedrijven, een product wordt namelijk veel sneller verkocht via een pagina met actieve volgers dan via een pagina met inactieve volgers.

 

Veel views is leuk maar hoeveel verschillende mensen zijn dit?. Dit kun je op een zakelijk account bekijken in de statistieken. Onder het kopje views kun je zien hoe vaak je je post is bekeken en onder het kopje bereikt kun je zien zien hoeveel verschillende mensen je post gezien hebben. Dus hoe kleiner het verschil tussen deze twee getallen is hoe groter je bereik is.

 

Krijgen je posts veel likes? Dit is een goed teken, dit betekent namelijk dat mensen bewust naar je post hebben gekeken en dit interessant genoeg vonden om een like achter te laten. Dit neemt niet weg dat een like erg snel is uitgedeeld tijdens het scrollen kun je namelijk vrij gemakkelijk met twee touches op je beeldscherm een foto liken. Dit verklaart waarom reacties erg worden gewaardeerd door creators. Mensen die een reactie achterlaten onder een Instagram post hebben duidelijk de tijd genomen om de post te bekijken. Voor bedrijven is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk van dit soort volgers hebben. Er bestaat namelijk een grote kans dat deze volgers iets zullen kopen via de TikTok pagina van een bedrijf omdat zij zich openstellen voor de informatie die een bedrijf via een post deelt.

 

De ultieme actie die je van een kijker kunt uitlokken met een post is dat deze persoon je foto of video opslaat. Dit betekent namelijk dat de kijker de mogelijkheid voor zichzelf wilt hebben om je post nog een keer te kunnen bekijken. Bied je via een post een product aan en wordt dit opgeslagen? Dan betekent dit vaak dat de kijker er serieus over na gaat denken om je product aan te schaffen.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday